26 september 2010

Doodaas met "handmade" takels

Het doodaas seizoen 2010-2011 is vandaag voor ons weer van start gegaan. Na lange tijd niet veel gevist te hebben door o.a. het weer (doodaas vissen blijft toch een wintervisserij) zijn we het dit weekend wezen proberen. Uiteinelijk zijn er 2 snoeken gevangen van 77 en 82 cm, geen monsters maar wel een leuk begin.











Laatste tijd heb ik ook veel nieuwe takels gemaakt, wij doen dat, omdat je dan alles zelf kan samenstellen. Materiaal, merk, trekkracht, maat dreggen, soort onderlijn, lengte van je takel. Dit is heel weinig werk en het is uiteindelijk nog goedkoper ook. Wat je nodig hebt is:

- een sleevetang

- steel wire van 20 LB

- Gamakatsu dreg maat 2 of 4

- sleeves en wartels.


1. je knipt ong. 70 cm staaldraad af.
2. je schuift een sleeve op de lijn en daarna een dreg.
3. je haalt de lijn trug door de sleeve (dreg hangt in een lusje) en nog 1 keer (tt. 3 x).
4. knijp de sleeve dicht met sleevetang.
5. je schuift nu de 2e dreg op de lijn en daarna een sleeve (denk aan afmeting van aasvis).

6. je haalt de lijn door de sleeve en door het oog van de dreg en je schuift de lijn weer trug door de sleeve (tt. 3 x), knijp de sleeve dicht.

7. je hebt nu 2 dreggen vast op je staaldraad, nu de wartel nog.

8. schuif 3e sleeve op je draad gevold door een wartel, haal de draad door de sleeve (wartel hangt in lusje) en weer trug. knijp de sleeve dicht.



-Snoekmeister-

1 opmerking:

Anoniem zei

Yo Pikehunter & Snoekmeister, wij zijn 3 jongens uit Rotterdam en volgen jullie blog met veel interesse, mn die grote monsters vinden wij wel kicken! We zouden graag eens met jullie mee oplopen bij een dagje snoeken. Jullie vangen meer dan wij! Wij vissen zelf vaak op de Rotte maar hebben ook wel eens bij de sluit in Vlaardingen achter het politie buro gevist. Als jullie dat lachen vinden moet je maar ff een email sturen pietervanbodegraven at hotmail.com