18 november 2008

Snoekbaarzen met Bertus Rozemeijer op 't Gooimeer!!

Op de hengelsportbeurs Utrecht van 2007 hebben, ik (Pikehunter), Snoekmeister, en vismaat Ricardo met Bertus Rozemeijer een afspraak gemaakt om een keertje te gaan vissen met z'n boot. De eerste afspraak ging helaas niet door omdat Bertus toen niet kon, dus hadden we een andere afspraak gemaakt, 15 of 16 November. Uiteindelijk werd het 15 November op het Gooimeer bij Almere verticalen op snoekbaars!!
Vrijdagavond de wekker op half 6 gezet, en Zaterdag om half zeven zijn we met de auto vertrokken naar Almere. Daar om half 9 aangekomen was Bertus al bezig z'n boot te water te laten. We hebben geholpen, en zijn de boot in gegaan en het grote water opgevaren.
De hengels die we gebruikten hebben we van Bertus geleend, omdat op die van ons geen goed gevlochten lijn zat. Rond een uurtje of 9 ging het eerste shadje te water :)

De eertse snoekbaars kwam snel voor Snoekmeister van ong. 50 cm, maar de 2e liet lang op zich wachten.Uiteindelijk kwam ie natuurlijk wel, dit keer wat Bertus de gelukkige. De snoekbaarzen waren erg licht van kleur, maar erg mooi.













Na al een aantal snoekbaarzen voor Bertus, Ik en Snoekmeister had Ricardo nog niets, behalve wat aanbeten. Uiteindelijk was het toch Ricardo die zijn eerste vis van de dag binnenhaalde, niet groot maar toch leuk! Ik ving de grootste van de dag, na een vage aanbeet en de aanslag begon een dril waaraan ik merkte dat dit geen snoekbaars van 50 was:) De vis kwam boven en werd geland. De vis overtrof met een lengte van 72 cm mijn vorige PR van 61cm!!!! :):) Even een paar plaatjes geschoten en de vis weer terug in het water gegooid.

In totaal hebben we met z'n vieren 21 vissen gevangen (Bertus vond dit aantal erg tegenvallen) maar wij vonden het een zeer geslaagde dag om nooit te vergeten!
Pikehunter




Geen opmerkingen: